FIT: Run & Lift – Effektiv trening for fart og styrke
I en hektisk hverdag er det viktig å trene smart – og det er akkurat det FIT: Run & Lift handler om. Dette er en intensiv gruppetime som kombinerer høyintensiv løping på tredemølle med funksjonell styrketrening med kettlebells. Perfekt for deg som vil bli både raskere og sterkere på kort tid! Timen er designet for deg som allerede er i god form og ønsker en utfordring. Ved å kombinere eksplosiv kondisjonstrening med tung styrke, får du en økt som ikke bare bygger muskulatur, men også forbedrer utholdenhet, hurtighet og eksplosiv kraft. Hvordan fungerer timen? FIT: Run & Lift varer i 30 minutter og har et tight skjema – her gjelder det å være effektiv fra start til slutt. Deltakerne deles inn i tre grupper og roterer mellom tre ulike stasjoner:
Hver runde varer i 6 minutter, der deltakerne jobber 2 minutter på hver stasjon før de bytter. Totalt gjennomføres fire runder, og intensiteten øker underveis. Hvorfor bør du prøve FIT: Run & Lift? Dette er en time for deg som liker hardt arbeid, høy puls og effektive resultater. Du vil føle deg uthvilt i hodet, men utladet i kroppen etterpå – akkurat slik en god treningsøkt skal føles. Klar for å ta treningen til et nytt nivå? Bli med på FIT: Run & Lift! 💥🔥 Torsdager kl 16.30 fra april. Varer i 25 minutter. -------- Hva er FIT? FIT er gruppetrening for deg som vil ha tøffe og effektive treningsøkter. Timene er designet for medlemmer i god fysisk form, som trives med høy intensitet, utfordrende øvelser og en instruktør som motiverer deg til å gi jernet. FIT skiller seg fra de andre timene på STOLT ved å være mindre tilrettelagt for nybegynnere og deg som har skader eller vedvarende fysiske plager. Øvelsene krever at du kan belaste kroppen fullt ut, tempoet kan være høyt, og instruktøren motiverer til innsats. Hvis du trives med å presse deg selv og liker en treningsøkt som føles skikkelig effektiv, er FIT for deg! Om du trenger mer tilpasset trening, vil du like de andre klassene på timeplanen bedre. FIT er for deg som vil pushe grensene dine – og hvis det høres ut som deg, er du hjertelig velkommen! FIT: Yoga Flow – Dynamisk yoga for styrke, mobilitet og balanse
Vil du ha en yogatime som gir deg styrke, bevegelighet og en følelse av flyt? Da er FIT: Yoga Flow timen for deg! Dette er en dynamisk og utfordrende yogaklasse hvor vi kombinerer funksjonell styrke, balanse og mobilitet i en flytende sekvens. Hva kan du forvente? FIT: Yoga Flow er en atletisk og funksjonell yogaøkt som gir deg:
Hvordan foregår timen? Timen starter med fokusert pust og mobilitet, før vi går inn i en kraftfull Vinyasa-flyt med øvelser som:
Vi avslutter med rolige tøyninger og avspenning, slik at du forlater timen med en god restitusjonsfølelse. Er du klar for en ny utfordring? Bli med på FIT: Yoga Flow! 💪🧘🔥 Torsdager kl 1700 fra april. Varer i 55 minutter. -------- Hva er FIT? FIT er gruppetrening for deg som vil ha tøffe og effektive treningsøkter. Timene er designet for medlemmer i god fysisk form, som trives med høy intensitet, utfordrende øvelser og en instruktør som motiverer deg til å gi jernet. FIT skiller seg fra de andre timene på STOLT ved å være mindre tilrettelagt for nybegynnere og deg som har skader eller vedvarende fysiske plager. Øvelsene krever at du kan belaste kroppen fullt ut, tempoet kan være høyt, og instruktøren motiverer til innsats. Hvis du trives med å presse deg selv og liker en treningsøkt som føles skikkelig effektiv, er FIT for deg! Om du trenger mer tilpasset trening, vil du like de andre klassene på timeplanen bedre. FIT er for deg som vil pushe grensene dine – og hvis det høres ut som deg, er du hjertelig velkommen! Målinger på spinnnintimer
Blir du med på en spinningtime på STOLT ser du at vi kan gjøre flere ulike målinger fra sykkelen din. Vi kan måle watt, kadens, km og mer. I tillegg kan vi måle puls, men da må du ha riktig utstyr, og ha laget deg en bruker i appen Iqniter, eller på my.iqniter.com. Riktig utstyr har til nå vært diverse pulsbelter, du kan se en oversikt ved å lage en bruker på my.iqniter.com. Nå kan pulsen fra Garmin-klokka kobles til Iqniter i spinningsalen. Det gjelder ikke alle klokketyper fra Garmin, og vi har dessverre ikke en vanntett fremgangsmåte som fungerer for alle modeller. Så hvis du ikke er veldig teknisk må du antagelig finne deg i å knote litt før du får til. Vi på STOLT har ikke mulighet til å lære alle trenerne våre fremgangsmåten, men vi håper du kommer langt med beskrivelsen under. Lykke til! Garmin-klokka som pulsmåler i Iqniter Forutsetter at du har en Garmin-klokke som kan sende puls. Mer info lengre ned. I appen Iqniter (last ned om du ikke har, samme innlogg som på my.iqniter.com):
På Garmin-klokka: Du må be klokka om å sende puls. Dette er ikke mulig på alle Garmin-klokker, og STOLT trening kan dessverre ikke finne ut om det gjelder din klokke eller ikke, du må bruke klokkens manual eller andre kilder for å sjekke. På Garmin Venu 3S: Innstillinger - klokkesensorer - pulsmåling på håndleddet - send puls. ---------- Vi spurte ChatGPT om de andre klokkemodellene, og her er svaret: Flere Garmin-klokker har muligheten til å sende pulssignaler til eksterne enheter, noe som kan være nyttig for å integrere med annet treningsutstyr eller apper. Her er en liste over noen Garmin-modeller som støtter denne funksjonen:
For å aktivere pulssending på disse klokkene, kan du følge disse generelle trinnene (merk at menyene kan variere noe mellom modellene):
For mer detaljerte instruksjoner anbefales det å konsultere brukerveiledningen for din spesifikke modell. Du kan finne brukerveiledninger på Garmins offisielle nettsted eller ved å kontakte Garmins kundeservice. Husk at tilgjengeligheten av denne funksjonen kan variere mellom ulike modeller og programvareversjoner. Det er derfor lurt å sjekke spesifikasjonene for den aktuelle klokken for å bekrefte at den støtter pulssending. På lørdag er vi klare for ny langøkt i spinningsalen.
I hele 2 timer og 45 minutter skal vi kose oss med en variert løype. Vi kan friste med 4x4, en langkjøringssekvens med quiz, og en forrykende avslutning. Rubicca, Morten og Line guider deg gjennom. Dette får du til! Påmelding på timeplanen.
Biceps-trening er mer enn bare curls – små justeringer i teknikk og øvelser kan gi ulike resultater. Her får du fire måter å bygge sterkere biceps på, med forklaring på hvilke deler av muskelen som aktiveres.
Tips for suksess: Bruk en vekt du klarer å kontrollere for 10–12 repetisjoner. Fokuser på å holde kroppen stabil.
1. Standard Dumbbell Bicep Curl
Fokuserer hovedsakelig på den lange hodet av biceps og bygger generell styrke. Perfekt for nybegynnere og som grunnøvelse.
2. Hammer Curl
Aktiverer brachialis-muskelen (under biceps). En god øvelse for å øke bicepstoppens volum.
3. Concentration Curl
Gir maksimal isolasjon av biceps og er ideell for muskelkontakt og formutvikling.
4. Incline Dumbbell Curl
Strekker biceps gjennom en større bevegelsesbane, med ekstra fokus på den lange hodet.
Kilder: National Strength and Conditioning Association (NSCA), Strength Training Anatomy av Frederic Delavier, American Council on Exercise (ACE), Exorlive
Har du noen gang lurt på hvordan kroppen din egentlig har det, utover det du kjenner? HRV handler om variasjonen i tiden mellom hvert hjerteslag. Jo større variasjon det er i disse intervallene, desto mer fleksibel og tilpasningsdyktig er kroppen din. Høy HRV kan være et godt tegn på at du håndterer stress, trening og restitusjon på en sunn måte. Puls er antall slag hjertet slår i et visst tidsrom, HRV er hvordan tiden i mellom varierer.
Hvorfor er det interessant for deg som trener? For det første gir HRV deg et mer nyansert bilde av kroppens belastning og dagsform. Selv om du føler deg fin, kan lav HRV indikere at kroppen din fortsatt jobber med restitusjon etter en hard treningsøkt eller mye stress. Ved lav HRV kan det være lurt å legge inn en rolig dag, med lettere aktiviteter som yoga eller en avslappende tur i skogen, i stedet for en intervalløkt. På den andre siden, hvis HRV-verdien er høy, kan det være et tegn på at du er klar for å pushe deg selv litt ekstra. Hvordan finner du HRV? Mange treningsklokker og apper måler HRV automatisk, spesielt om natten. Det gir deg en enkel måte å følge med på daglige eller ukentlige trender. Du trenger ikke å bli besatt av tallene. Se heller etter hvordan verdiene endrer seg over tid. Blir de stadig lavere i perioder med mye jobb og tøff trening? Da er det kanskje på tide å justere tempoet litt for å unngå overbelastning. Ditt fysiologiske indre kompass Med andre ord kan HRV fungere som et “indre kompass” for helse og prestasjon. Ved å følge med på hvordan hjertefrekvensen varierer, kan du få nyttig informasjon om kroppens tilstand, hjelp til å styre treningsintensiteten, og minne deg på viktigheten av god restitusjon. Det gjør HRV til et spennende verktøy som bidrar til bedre balanse og økt overskudd i hverdagen. Vil du vite mer? Bokanbefaling: Pulskuren, av lege Torkil Færø Vil du lage innhold for STOLT? Vi ser etter deg som vil lage film og ta bilder av treningsøktene dine! Vi tror at det er god markedsføring å vise frem hva som skjer på STOLT, med ekte medlemmer som bruker treningstilbudet vårt. Godt innhold kan være så mangt! Chest day? Første treningsøkt etter du har meldt deg inn? Teste en ny gruppetrening? Fortelle litt om hvordan du trener, eller hva trening gjør for deg? Ditt beste tips for å holde motivasjonen oppe? Om du er nybegynner eller har masse erfaring, er ung eller gammel, har store helseutfordringer eller planlegger å stille i fitnesskonkurranse - alt dette og mye mer er vi ute etter. Vi gjør det ganske enkelt. Du lager filmsnutter / tar bilder av økta di, og laster opp til oss. Hvis vi ønsker å bruke ditt innhold betaler vi for det:
En helt ordinær smart-telefon funker fint! Tre tips:
Vi kan publisere innholdet i alle STOLT sine digitale kanaler; sosiale medier, nyhetsbrev, nettside. Vi kan bruke innholdet i inntil ett år. Da er det bare å sette i gang! Last opp innhold her: https://we.tl/r-DAVMHzAYGO Ta med navn og kontonummer når du laster opp. Spørsmål? [email protected] Beinskjørhet, eller osteoporose, er en sykdom som gjør skjelettet svakere og mer utsatt for brudd. Etter overgangsalderen er dette spesielt relevant for kvinner, da kroppens østrogennivå synker, noe som reduserer beinmassen. 1 av 5 kvinner over 50 år, og hele 1 av 2 kvinner over 80 år i Norge rammes av denne tilstanden, men gode nyheter: Du kan ta kontroll over egen beinhelse! Hva kan beinskjørhet føre til? Når skjelettet blir skjørere, øker risikoen for brudd, særlig i hofter, håndledd og ryggraden. Disse bruddene kan påvirke mobiliteten din og livskvaliteten – men med riktig trening kan du styrke skjelettet og redusere risikoen. Trening som forebygging og behandling Fysisk aktivitet er en av de mest effektive metodene for å styrke beinhelsen, og treningssenteret kan være ditt beste verktøy. Hos STOLT trening tilbyr vi både individuell trening og gruppetimer som passer perfekt for å forebygge og behandle beinskjørhet.
Selv om trening ikke kan kurere beinskjørhet, er det en svært viktig del av behandlingen. Det bidrar til å styrke skjelettet, redusere risikoen for fall, og forbedre helsen generelt. Start i dag! Hos STOLT trening finner du et inkluderende miljø og trenere som brenner for å hjelpe deg med å nå dine mål. Enten du er ny eller allerede medlem, er det aldri for sent å ta vare på skjelettet ditt. Kom i gang – vi hjelper deg til et sterkt og aktivt liv! 💙 Kilder: Helsenorge.no, NHI.no (Norsk Helseinformatikk), Folkehelseinstituttet (FHI), Trening.no, Spurt.no
Spinning er en dynamisk og effektiv treningsform som kan gi deg en skikkelig utfordring, uansett om du er nybegynner eller erfaren syklist. For å virkelig få mest mulig ut av spinningøktene dine, er det viktig å mestre intensitetsstyringen. Ved å justere og tilpasse intensiteten kan du nå dine treningsmål, forbedre utholdenheten din og få en skikkelig endorfin-boost. Her er syv konkrete tips som vil hjelpe deg med å ta din spinningtrening til neste nivå. 1. Lær hjertefrekvenssonene
Forståelsen av hjertefrekvenssoner er nøkkelen til vellykket intensitetsstyring. Lær de ulike sonene, fra lett til maksimal intensitet, og lær hvordan sonene kjennes i din kropp. Dette vil hjelpe deg med å tilpasse treningen etter dine mål og fysiske kapasiteter. 2. Kjenn din melkesyreterskel Å trene nær terskelverdiene kan effektivt bidra til å bygge utholdenhet. Melkesyreterskelen kan du ganske enkelt få en følelse med i en spinningtime. Hvis du kjenner etter når du blir stiv i lårene (på hvilken wattbelastning), etter at du er ferdig oppvarmet, i et passe tempo (ikke for raskt), har du den. 3. Introduser intervalltrening Intervalltrening er en kraftfull metode for å øke intensiteten. Bytt mellom korte perioder med høy intensitet og perioder med lavere intensitet for å utfordre kroppen din og forbedre utholdenheten. 4. Gradvis overbelastning For kontinuerlig fremgang, må du gradvis øke intensiteten på treningen din. Øk motstanden, tempoet eller varigheten av høyintensive økter over tid for å utfordre deg selv og se resultater. På STOLT kan du enkelt følge med på dette ved å se på wattmåleren på spinningsykkelen. 5. Husk restitusjon Intensitetsstyring inkluderer også riktig hvile og restitusjon. Gi kroppen din tid til å gjenopprette seg etter intense økter for å unngå overtrening og redusere risikoen for skader. 6. Bruk hjelpemidler Pulsbelte gir deg mye informasjon underveis i økten, og vil hjelpe deg både å blir kjent med hvordan kroppen responderer på ulik intensitet, og med å gjøre treningen mest mulig effektiv. Pulsbeltet som passer til STOLT sitt system finner du her: sportskompaniet.no. Enkelte andre pulsbelter kan også brukes. Se iqniter.com for mer informasjon. 7. Lytt til kroppen din Til slutt, vær oppmerksom på kroppens signaler. Hjertefrekvensmålere og pulsklokker er nyttige, men lær også å kjenne igjen dine egne grenser og tilpasningsnivå. Ved å integrere disse konkrete tipsene i din spinningtrening, vil du være rustet til å håndtere intensiteten på en måte som passer for deg. Ikke bare vil du oppnå bedre resultater, men du vil også få en dypere forståelse for hvordan din egen kropp responderer på treningen. Så grip styret, juster intensiteten og sykle deg til en sterkere og sunnere versjon av deg selv! Gled deg til vinterens events! Vi disker opp med langtrening, både i Storesal og i Spinningsalen. Hold av datoene, påmeldingen åpner en uke i forveien for premium-medlemmer, fem dager i forveien for basic-medlemmer.
Eksakt tidspunkt og flere detaljer kommer! Spinningmaraton Nesten tre timer på sykkelsetet! Utrolig nok for mange av oss pleier det å bli smekk fullt. Med ny og forbedret ventilasjon i spinningsalen kan vi tilby flere plasser enn på tidligere events, og det er vi veldig glade for. Tre ulike instruktører motiverer deg gjennom økten, og vi skal sørge for god variasjon i blant annet musikk og intensitet, så timene flyr av gårde. Litt påfyll av næring skal du også få underveis, og mulighet til å fylle vannflaska. Selv om denne økten anbefales for deg som er i god form opplever vi gang på gang at medlemmer som ikke helt hadde troa før start gjennomfører med glans. Kanskje du også skal prøve deg? DanceOFF Treningsfest! Herlig musikk, fengende rytmer, deilige bevegelser. Her er du på beina i rundt 2,5 timer, med en liten pause halvveis. Fem trenere motiverer deg underveis. Dette blir bare moro! Her kan du både kjenne mestring gjennom trening du har vært med på før, og prøve noe helt nytt! Vi mikser kjente økter som stepmix, zumba og boxmix med kule gjesteinnslag som mashala bhangra. Hold av denne lørdagen for ren, skjær treningsglede, du kommer ikke til å angre! Begge events er inkludert i medlemskapet ditt, det gjelder bare å være rask med påmelding så du får plass. Det blir nesten litt for bra.... vi håper du er enig.
Vi er i gang med å legge ut timeplanen, så du kan følge med på hva som kommer her. Vi er ikke helt i mål enda, så om du blar deg fremover i ukene allerede nå er det greit å vite at det kommer enda mer. Noen highlights:
Med 80+ klasser i uka finner du garantert mye som passer for deg! Vi hjelper deg gjerne med å finne gode alternativer, og ikke nøl med å prøve noe nytt. Nybegynnere er velkommen i alle klasser. Pilates er i på vei opp på en ny bølgetopp av popularitet. Og med god grunn! Lær mer om treningsformen her, kanskje du får lyst til å prøve. Pilates er en fantastisk treningsform som alle kan dra nytte av, uansett alder, kondisjon eller treningsbakgrunn. Dette er en treningsmetode som fokuserer på å styrke kjernemuskulaturen, forbedre fleksibiliteten, og øke kroppskontrollen. Det beste med pilates er at det er skånsomt, noe som også gjør det til en ideell treningsform for nybegynnere.
Her legges det vekt på kvaliteten i bevegelsene fremfor kvantiteten. Dette betyr at du ikke gjør mange repetisjoner, men heller legger vekt på å gjøre øvelsene så teknisk korrekt som mulig. Instruktøren hjelper deg med gode forklaringer på hvordan øvelsene utføres og hvordan de kjennes. Og enda bedre - du trenger ikke å få til perfekt for å bli sterkere! Pilates er lavintensiv trening, noe som gjør det mindre belastende for ledd og muskler, samtidig som det gir effektiv trening. Dette kan være fint for nybegynnere, de som har hatt skader, nybakte mødre og gravide, og godt voksne med eller uten ulike plager. Er du i knallgod form, vil vi gjerne utfordre deg også til å delta. Vi kan love deg en skikkelig effektiv core-økt. Vår erfaring er at de sprekeste blir overrasket over hvor tøft Pilates er. Så - hvordan kan det passe godt både for nybegynnere og godt trente? Svaret ligger i hvordan øvelsene utføres. Skal du utføre med korrekt teknikk er det knalltungt - de færreste av oss får til det. Tilpasningen til ulik fysisk form ligger nettopp her - vi er alle på vei mot god teknisk utførelse. Hvor du er på veien avgjør hvor tung øvelsen er. Det er litt som at alle kan trene bicep curl. Alle kan bare ikke løfte like tung vekt. Den fokuserte pusten er en integrert del av treningen, og hjelper deg med treningen av kjernen din. Får du ikke til helt i starten gjør det ikke noe, treningen virker allikevel, du får bare enda mer ut av det når du klarer å koble på pusten riktig. Pilates var den aller første gruppetreningen som ble kjørt på STOLT (den gang FSC) på åpningsdagen i 2007. Det sier litt om erfaringen vår med denne treningen. Vi er veldig glade for at det nå kommer en ny bølge av interesse! Fra neste uke har vi to pilatesklasser hver uke - tirsdag på dagen og tirsdag på kvelden. Vi står klare til å sette opp mer om dette blir så populære klasser som vi tror. Gå til timeplanen og meld deg på! Ikke medlem enda? Det blir du her, og kan starte treningen umiddelbart. Vi synes det er supert å gi til veldedige organisasjoner, og Fretex får masse flott fra STOLT. Drikkeflasker, treningssko, treningsklær, klokker og smykker for å nevne noe.
Hva bør du vurdere når du skal velge riktig treningssenter for deg? ChatGPT har laget en liste.
Funksjonell trening har blitt en hjørnestein i treningsprogrammer over hele verden. Dette treningskonseptet fokuserer på å forbedre kroppens daglige funksjoner og bevegelser. Hva er funksjonell trening, og hvorfor bør det være en del av din rutine?
Styrketrening er en nøkkelkomponent for å oppnå en sterk og sunn kropp. Uansett om du er nybegynner eller erfaren treningsutøver, kan styrketrening gi en rekke fordeler som å øke muskelstyrke, forebygge skader/vondter, forbrenne kalorier og bedre selvtillit. Uavhengig av om du ønsker å bygge store muskler eller bare forbedre den generelle funksjonaliteten din, er styrketrening en tilpasningsdyktig treningsform som kan formes etter dine individuelle mål.
Her er noen viktige trinn for å komme i gang med styrketrening. Nå som sommerens late dager gir vei for den kjølige høstluften, er det på tide å ta fatt på en annen slags reise - reisen tilbake til treningsstudioet. Etter sommerens utskeielser og avslappende stunder kan det virke utfordrende å komme tilbake i treningsrutinen. Men frykt ikke! Vi har satt sammen en håndfull tips som vil hjelpe deg med å sparke i gang treningen igjen etter sommerferien.
Gratulerer med dagen! I dag setter vi fokus på hvordan kvinner blir behandlet og skal behandles på STOLT trening.
|
Arkiv
mars 2025
Kategorier
Alle
|